Sophie Schaal Alsace Pinot Noir
bio
Zacht soepel fruitig vanille | Frankrijk | Elzas
Lekker bij: Gevogelte, Rood vlees, Wit vlees

Sophie Schaal Alsace Pinot Noir heeft een donkere en diepe rode kleur met schitterende granaatkleurige tinten. In de neus zijn heerlijke aroma's van zwarte vruchten te vinden (braam, zwarte bes, kers) met tonen van vanille. Het mondgevoel is soepel en gebalanceerd en herhaalt de fruitigheid van wilde bessen. Zijdezachte tannines zorgen voor de structuur van de wijn, wat harmonie en lengte geeft.
Serveer deze wijn bij: Rood vlees en wild, wit vlees, gevogelte, internationale keukens zoals Midden-Oosterse en Marokkaanse gerechten.
Deze Pinot Noir is een blend van twee spectaculaire wijngaarden. Beide wijngaarden bestaan uit oude wijnstokken. Met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd, worden de druiven natuurlijk gefermenteerd voordat ze 10 maanden lang in Franse eikenhouten vaten rijpen. Er is geen klaring toegepast op deze wijn om de fijne aroma's te behouden.